Madarak és fák napja

Szinte mindenki hallott már a természet gyógyító erejéről. Azonban ilyenkor nemcsak a gyógynövényekre, vagy gyógyvizekre kell gondolni. Sokan szeretnek „kimenekülni” a városból és egy kicsit kint lenni a jó levegőn, kikapcsolódni, feltöltődni, gyönyörködni a tájban, hallgatni a madárcsiripelést…

Hogyan kapcsolódik mindez a coachinghoz?

A coaching foglalkozásokra gondolva az emberek általában egy kis irodát, kellemes hangulatú termet, szobát képzelnek el helyszínnek, ahol leülnek beszélgetni a coachcsal. Pedig nemcsak a négy fal között lehet „üléseket” tartani…

Egyre népszerűbb a life coaching keretén belül a „természet coaching”, a „séta coaching” illetve a „túra coaching”. Ezek lényege, hogy egy kirándulással egybekötve, vagy csak egyszerűen kimozdulva a természetbe, esetleg egy séta közben tartjuk meg a találkozót. Így a beszéd mellett a mozgást és a környezeti ingereket is „felhasználhatjuk” a problémánkkal való megküzdéshez.

Hiszen néha ahhoz, hogy tisztán lássunk, nyugodtan át tudjuk gondolni a dolgokat, szükségünk van rá, hogy „kiszellőztessük” a fejünket. Ehhez pusztán az elegendő lehet, ha sétálunk egyet egy erdőben vagy leülünk a padra egy parkban.

Csakhogy ahhoz, hogy ezt megtehessük létfontosságú, hogy legyen (a közelünkben) olyan hely, ahová „kiszabadulhatunk” a természetbe.

Úgy gondolom, hogy ez a nap többek között ennek fontosságát is hivatott szolgálni.

Ön tudta, hogy Május 10. a Madarak és fák napja?